Adevărul sau minciună într-o relație

Adevărul sau minciună într-o relație cu pasiune și sinceritate. Într-o relație, una dintre provocările frecvente, este păstrarea pasiunii. Iubirea este motorul vieții, este sursa fiecăruia de energie zilnică. Iubirea, alături de pasiune ne fac să ne simțim vii! Indiferent de vremuri și de problemele pe care le întâmpinăm în celelalte domenii ale vieții. Pasiunea se referă și la atracția sexuală dintre doi oameni, dar nu este numai atât. Când vine vorba de o relație bazată pe dragoste, și nu doar pe atracție sexuală… Pasiunea este elementul prin care pot fi traduse acele conexiuni cu partenerul, care depășesc limita conștientului.

Cele mai importante lucruri în relația de cuplu; ⦁ sinceritatea ⦁ dragostea ⦁ fidelitatea ⦁ imaginația ⦁ joaca ⦁ misterul ⦁ curiozitatea ⦁ noutatea!

Adevărul sau minciună într-o relație. Minciuna relațională și motivele pentru care oamenii o practică!

Adevărul sau minciună!

Secretul unei vieți de cuplu plină de pasiune e să ai atât rădăcini, cât și aripi. Rădăcinile sunt obișnuintele comune, hobby-urile, casa, proiectele. Iar aripile sunt schimbările. Un cuplu nu trebuie să se lase dominat de obișnuinte, ci trebuie să dea permanent culoare vieții de zi cu zi! Schimbările pot fi simple, dar care oferă prilejul să-ți privești partenerul cu alți ochi. De exemplu, în majoritatea cuplurilor, fiecare partener are locul său în pat. De comun acord, schimbați pur și simplu locul!

 • Pasiune: o componentă motivațională, bazată pe dorința sexuală.
 • Fidelitate: o componentă cognitivă, care este rezultatul unei responsabilitate reciproce.
 • Apropierea: o componentă emoțională, responsabilă de legătura spirituală. îngrijirea și dorința de a petrece timpul împreună.

Atenția într-o relație

Relația are nevoie de întreținere permanentă, de revizie a principalelor componente și de atenție. Are nevoie de eforturile voastre! Pentru că altfel nu vă rezista și fiecare zi e importantă pentru a o menține vie și în bună „sănătate”. Lucrurile importante vor fi constituite din micile detalii. Fidelitatea a doi parteneri într-un cuplu depinde de foarte mulți factori. Însă unul dintre cei mai importanți este predispoziția ca unul dintre aceștia să înșele. Gelozia reprezintă una dintre cele mai mari probleme într-o relație.

Relație, pasiune și sinceritate
Relație, pasiune și sinceritate

Fidelitatea constituie unul din elementele primordiale ale relației de căsătorie. Relațiile fericite pe termen lung, nu sunt întâmplătoare. Ele sunt rezultatul efortului comun al celor doi parteneri. Relațiile fericite trebuie să fie create, protejate și este nevoie să menținem aprinsă pasiunea. O relație extraordinară înseamnă să fii zilnic deschis sufletește. Atent cu cel de lângă tine! Să-l asculți, să-l susții, să-l înțelegi, să vii în întâmpinarea dorințelor lui și mai ales să-i oferi dragoste necondiționată. Secretul este să oferi, fără să aștepți să primești. Dragostea adevărată se referă la ceea ce dai. Dragostea și pasiunea trebuie însă cultivate permanent într-o relație și asta este treaba ambilor.

Adevărul sau minciună într-o relație?!

Relație, Pasiune, Sinceritate: Fiecare dintre noi a mințit cel putin o dată. Sunt persoane care fac din minciună un mod de viață și altele care apelează la ea pentru a ieși dintr-o încurcătură sau pentru a nu răni pe cineva. De cele mai multe ori oamenii mint pentru a evită anumite neplăceri. Pentru a părea mai admirabili și mai împliniți, dar mai ales pentru a câștiga o mostră de independență față de controlul celorlalți. Oricare ar fi motivul, cert este că oamenii mint și fac asta zilnic.

Atenția într-o relație
Atenția într-o relație

Privit dintr-o anumită perspectivă, se poate afirma că minciuna caracterizează personalitatea … iar adevarul realitatea. În sensul ca personalitatea poate produce afirmații … confirmabile sau infirmabile cu privire la realitate. Dar reflectarea realității în individ, care este un adevăr! Este o distincta transpunere a unei cantității purtătoare de informații care se metamorfozează … „realitate” cu o structură și fenomenalitate distinctă. Minciunile ne fac să ne simțim trădați, înșelați și să nu mai privim persoanele de lângă noi cu aceeași încredere și devotament.

Clasificarea minciunii

 • Minciuna deschisă! Este o minciună spusă drept și confident în față, cu scopul de a fi convingător.
 • Minciuna mare! Este o minciuna care are ca scop să înșele victima. În a o face să creadă informațiile spuse de cel care minte, ceva care va fi contrazis. Probabil, de unele informații pe care victima le posedă deja.
 • Exagerarea! Apare atunci când cele mai fundamentale aspecte ale unei afirmații sunt adevărate. Dar numai într-o anumită măsură.
 • Minciuna glumeață! Este făcută pentru amuzament și formulată într-un mod pe care să îl înțeleagă toți participanții conversației.
 • Jurământ fals! Jurământul fals este o crimă, pentru că martorul a jurat să spună adevarul. Iar pentru credibilitatea instantei să rămână intactă, mărturia martorului trebuie să fie adevărată.
 • Minciuna contextuală! Se poate afirma o parte a adevărului în afara contextului.
 • Negarea! Presupune a da răspunsuri false la o întrebare directă.
 • Minimizarea! Formă de minciună care este folosită pentru a micșora gravitatea unor probleme.
4 semne simple ale minciunii!
 1. Negarea exagerată: proteste repetate legate de inocență.
 2. Bâlbâiala: poticnirea în rostirea cuvintelor fără o fluență naturală.
 3. Agitarea mâinilor: se prostește, își alege și se joacă cu degetele și mâinile în timp ce vorbește.
 4. Contactul vizual: ii este imposibil să îl realizeze sau să iasă din el.

Motivele pentru care se minte sunt nenumărate și oferă confort și siguranța în momentul în care este aleasă această cale. Adevărul sau minciună într-o relație ulterior, apar remușcările și îndoielile în legătură cu etica faptei. Într-o poveste de iubire, de dragoste. Însă, când rezultatul constă în beneficii psihice și materiale. Tendința va fi de perseverare și perfecționare în denaturarea intenționată a adevărului.

Sunt totuși momente în viață în care preferăm să fim mințiți decât să ni se spună adevarul. Mai ales când instinctiv cunoaștem acel adevăr și ne este teamă că ne-ar putea afecta stabilitatea emoțională. Adevărul sau minciună într-o relație, aceste cazuri minciuna este un substitut ocazional … dar necesar, al adevărului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.